Članki

Vedno je v modi

03.04.2014, 09:28

Steklo je nadvse priljubljen material, ki ga mnogi arhitekti in oblikovalci radi uporabljajo pri svojem ustvarjanju. Odlikujejo ga izjemna lepota, transparentnost in prilagodljivost, ki obenem nudi številne možnosti, ko gre za opremljanje vašega doma.

Katero talno oblogo je pametno izbrati?

22.02.2013, 13:28

Pri prenovi stanovanja ali hiše igra prava izbira talnih oblog eno izmed ključnih dejavnikov, kot tudi enega izmed večjih finančnih vložkov. Kakovostne talne obloge nudijo dobro zvočno in toplotno izolacijo ter poudarjajo estetiko notranje ureditve. Ne glede na to, za katero vrsto talnih oblog se odločite, je njihova vloga enaka: ustvariti lepši, toplejši in udobnejši dom.

Odlični nasveti za bogato rast cvetja in zelenjave

12.03.2014, 08:21

Ste vedeli, da lahko dvorišče spremenite v pravi reciklažni „center“? Naj rože cvetijo polno in bogato, naj vam bo domača in ekološko vzgojena zelenjava v slast in veselje. Če še niste poskusili, vam bo nekaj naših napotkov prišlo še kako prav!

Ne boste verjeli, na kaj vpliva razpored pohištva

11.02.2013, 12:39

Dnevna soba je tista, v kateri se sproščamo, počivamo, se družimo s prijatelji in družino ter ustvarjamo. Zato je pomembno, da je ta prostor 'zdrav' prostor. Otroci potrebujejo bolj žive barve, za starejše pa je pomemben kontrast, pove psiholog in doda: "Razpored pohištva lahko namreč spodbuja ali zavira druženje."

Je to rešitev proti plesni in zamakanju?

19.03.2013, 08:18

Kakovostna izdelava strehe se ne kaže le v njeni zunanjosti, temveč tudi v notranjosti objekta. Slednje velja predvsem za bivalno podstrešje oziroma mansardo, kjer je za prijetno bivanje pomembna dobra izvedba vseh elementov strehe. S TOP mojstrom Rudolfom Puharjem smo se pogovarjali o pravilni izvedbi strešne podkonstrukcije.

Ne bi verjeli, kaj vse povzroča raka!

06.02.2014, 08:41

S prepogosto uporabi nekaterih sredstev lahko ogrozite svoje zdravje oziroma pridete v stik z rakotvornimi snovmi. Njihova raven je sicer nizka, vendar je kljub temu nenehna izpostavljenost škodljivim snovem lahko zelo nevarna. Morda vsega res ne, vendar nekatere snovi res lahko zamenjate z manj škodljivimi proizvodi. Preverite ...

Kako do prijetnega vonja v domu?

03.02.2014, 09:37

Dišeče sveče, potpuriji, olja ... Svet vonjav in svežine. Na vas je le, da vstopite vanj. A zakaj bi kupovali dišeče svečke, če si lahko svoj vonj 'izdelate' kar sami?!

Oglejte si video, ki je presunil svet!

29.01.2014, 15:45

Človek še lahko nekako razume, da nekateri ne marajo živali, a da jih tako ali drugače zanemarjajo in mučijo, ne, tega pa preprosto ni mogoče razumeti. A žal zgodb o nasilju nad živalmi malo morje, ena takih, na srečo s srečnim koncem, pa prihaja iz Kitajske.

Vrtnarji pozimi ne počivajo

05.01.2012, 22:04

V zimskem času, ko rastline mirujejo, vrtnarji lahko postorijo vse tisto, za kar jim običajno med vrtnarsko sezono zmanjka časa. Posnemajte jih, in se ob koncu tedna lotite katerega od opravil, ki vam bo poleti olajšalo delo.

Poskrbite za svojo streho nad glavo ...

22.03.2013, 15:27

Danes imajo strešne kritine dolgo življenjsko dobo, k čemur pripomorejo kakovostni in skrbno obdelani materiali. Ker se trend zahtevane dobe trajanja kritin podaljšuje, je danes popolnoma normalno, da streha zdrži eno ali celo dve generaciji. O tej temi smo se pogovarjali s TOP mojstrom Janijem Resnikom iz Ljubljane, ki nam je povedal, da k daljši življenjski dobi pripomore tudi kamnit posip iz naravnega kamna.

Video

Forum

Katero je vaše najljubše naravno čistilo?

Limona in soda
Ženska Moški