Članki

Za veliko strupov v stanovanju smo krivi sami

17.12.2014, 10:16

Kemikalijam smo izpostavljeni praktično povsod. Nahajajo se v mnogih izdelkih, ki jih uporabljamo vsakodnevno, zaradi česar smo jim izpostavljeni na različne načine. Ste vedeli, da je sredstvo formaldehid, ki se nahaja v nekaterih ličilih, rakotvorno, da ftalati motijo normalen razvoj otrok ali da svinec povzroča težave s sluhom?

Lahko jih izdelate sami

15.12.2014, 11:38

Ptice so nam vse leto pomagale pri doseganju naravnega ravnovesja na vrtu in v sadovnjaku, poleg tega pa so nas razveseljevale s svojim petjem in brezskrbnim letom. V zahvalo jim postavimo krmilnico ali gnezdilnico. Ideje poiščite v naši fotogaleriji!

Tako lahko privarčujete med prazniki!

01.12.2014, 09:57

Decembrski prazniki so čas veselja, izobilja in brezskrbnosti, in nič ni narobe, če pozabimo na vsakdanje obveznosti ter se popolnoma predamo prazničnim radostim. A vendarle – nikar ne pozabimo na naravo in ne pretiravajmo s potrošništvom. Nekaj eko in varčnih idej!

Naj vaš dom postane oaza miru

27.11.2014, 11:56

Še posebej v stresnih časih so mirnost, spokojnost in vsesplošna usklajenost stvari, ki si jih marsikdo želi doseči v svojem domu. Preberite, katera načela notranjega oblikovanja uporabiti, če želite imeti dom, ki ga prevevata mirnost in usklajenost zena.

Bila je prepovedana, danes pa jo vsi častijo

30.10.2014, 09:23

Ste že slišali za stevijo? Gre za rastlino z izjemnimi zdravilnimi učinki, ki je bila še do nedavnega pri nas prepovedana, sedaj pa jo brez slabe vesti lahko gojite tudi doma. Več o tej izjemni rastlini, njenem razmnoževanju in uporabi sta nam zapriseženi vrtičkarici Tina in Metka zaupali v 7. oddaji Vrtičkanje.

Izdelajte si domač odstranjevalec ličil

01.10.2014, 08:09

V času velike potrošnje smo na domače macerate kar malce pozabili. Slepo smo zaupali industriji in farmaciji, a ob vse večjih zdravstvenih težavah se zopet vračamo k naravi. Ravno zato sta nam Tina in Metka v 3. oddaji Vrtičkanje pokazali, kako si lahko sami doma izdelamo ognjičev macerat, ki med drugim vlaži kožo, zdravi vnetja, pospešuje celjenje razpokanih ustnic, blaži lažje opekline, zapriseženi vrtičkarici pa ga uporabljata tudi namesto odstranjevalca ličil.

Ogrevanja za pol cene!

16.09.2014, 06:35

Si želite tople zime brez, da bi zapravili celo premoženje? Za vas imamo rešitev, ki zagotavlja učinkovito toploto! Naj vam predstavimo naše pelete vrhunske kakovosti po ugodni ceni!

Ljubitelji vrtnarjenja boste navdušeni

26.08.2014, 09:30

Preprosti, simpatični in polni pozitivne energije, predvsem pa polni znanja o vrtnarjenju, ki ga z največjim veseljem delita z drugimi – to sta Metka in Tina, mati in hči, strokovno podkovani voditeljici, ki ju boste lahko od 20. septembra naprej spremljali v novi oddaji Vrtičkanje na POP TV.

Iz vrtca v šolo - kako preurediti sobo?

02.09.2014, 08:35

Jesen je pred vrati, z njo pa novo šolsko leto. Polni pričakovanj in novih izzivov se tega veselijo predvsem prvošolčki. In ker nova obveznost prinaša spremembe, je te treba vključiti tudi pri ureditvi otroške sobe. Preberite ...

Kako do sence na terasi?

14.07.2014, 08:09

Seveda je ni čez naravno senco, ki jo meče bujna krošnja drevesa. A ker nimamo vsi te sreče, se bomo morali za zaščito pred močnimi sončnimi žarki v poletnih mesecih čim bolje znajti sami. Poglejte si nekaj možnosti.

Video

Forum

Česa se najbolj veselite decembra?

božično darilo
Ženska Moški